FOTO IYENGAR

El nom IOGA IYENGAR prové del cognom del mestre indi Yogācārya BKS IYENGAR, Bellur Krishnamachar Sundararaj Iyengar (1918-2014). Des de ben jove va dedicar la seva vida a l’estudi, la pràctica, la investigació i l’ensenyament del ioga.

Ha esdevingut un dels grans Mestres que ha aconseguit donar a conèixer aquesta disciplina a tot el món. Se’l considera un exponent del ioga contemporani. Pàgina web oficial d’en B.K.S. Iyengar https://bksiyengar.com/.

Per garantir el llegat i mantenir el bon ensenyament i la bona praxis va fundar l’institut RIMYI Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute a Pune, l’Índia. Aquí és on s’estudia, es practica i s’investiga el IOGA IYENGAR®. Mitjançant el seu llinatge i professors acreditats reconeguts pel RIMYI formats a l’Institut o per via de les associacions i centres acreditats de cada país.

Què és el que fa diferent el IOGA IYENGAR®?

  1. Precisió tècnica.
  2. Rigor en l’estudi.
  3. Coneixement minuciós de les postures.
  4. Temps de permanència en les postures.
  5. Profunditat en la pràctica.
  6. Seqüències.
asana2
Marīchyāsana I
Urdhva Mukha Svanasana
Ūrdhva Mukha Śvānāsana
ardha matsy
Ardha Matsyendrāsana
La pràctica de ioga és molt més que uns estiraments

La pràctica d’āsana implica integrar cos, sentits, ment i intel·ligència. D’aquesta integració en sorgeix el potencial per a experimentar-nos en la nostra totalitat. El ioga és un camí on la pràctica física, la pràctica mental i la pràctica espiritual es troben i es treballen alhora.

La pràctica de ioga aporta salut, tranquil·litat i benestar

En BKS IYENGAR va repassar els textos clàssics, re-estudiar les āsanas i va fer una tasca d’actualització de les pràctiques adaptant-les a les necessitats reals de la nostra època. Va incloure la pràctica amb suports per afavorir que més i més persones de qualsevol condició física poguessin assolir i executar les formes que demanen les diferents postures obtenint així els seus beneficis. Āsana significa seient o postura. Seient on s’asseu i descansa la ment. La ment només descansa si té un lloc a on reposar. El treball de ment, cos i esperit és essencial per el benestar de l’ésser humà.

La pràctica de ioga no és acrobàcia

Per un espectador les āsanas poden semblar exercicis gimnàstics o fins i tot acrobàcies. Les āsanas són molt més que tot això. Són formes concretes que aporten beneficis concrets. Si volem rebre els efectes, que descansi la ment i percebre la profunditat de les postures s’haurà de passar per un procés d’aprenentatge. Els efectes i la profunditat en les postures són conseqüència de les accions, de la concentració  i de la precisió de com es col·loquen les diferents parts del cos. Un procés així vol temps, regularitat, paciència, amabilitat i persistència. El ioga és una disciplina viva que quan més li dediques més t’aporta i més et dóna.

LOGO